vadsomhelst

Alla inlägg under december 2008

Av Åsa - 24 december 2008 11:36

Igår spillde min svägerska (inga namn!;)) ut ett rödvinsglas över min vita linneduk! Hällde salt på och har nu tvättat den och gissa - A L L T gick bort. Syns ingenting - så ingen fara Maria! Annars så hade vi en trevlig uppesittarkväll som varade till midnatt. Åt fondue, som var gott, men l i t e bökigt var det väl måste jag tillägga...
Har du nåt husmoderstips..?

Av Åsa - 24 december 2008 11:00

Hej vänner

Idag på morgonen har flickorna öppnat sina egenhändigt inslagna julklappar med julkläderna. Nyduschade och fina är de nu och väntar på att få åka till mormor och morfar. Hos dom ska vi vara vid tre och se Kalle, äta jättegott och sen ska Emmy och Maja få dela ut julklapparna. Riktigt spännnande! Moster (läs syrran) och grabbsen kommer och min farfar.
Skickar en tanke till min farmor som skulle ha fyllt år idag. Tänkte hinna förbi och tända ett ljus till dej - saknar dej jättemycket!
"En ängel ska bara en hälsning till dej..."
Nu ska jag gå och göra voffsarna helgfina och sen har jag bara mej själv att svira till..!

Önskar alla nu en riktigt trevlig julhelg!

Av Åsa - 22 december 2008 19:37

Tack syrran - du har fattat länken "kommentera"....


Har jobbat igen, känns som evigheter sen! Hur mycket som helst hade hunnit samlas också - men då gick tiden snabbt. Undrar egentligen HUR många papper som har passerat mina händer idag...?
Flickorna är på bättningsvägen, Emmy har fortfarande lite feber och Maja hostar inte lika mycket.

För er som inte hänger med så har jag ju sagt upp mig. Slutar i Boden den 26:e januari. Har idag blivit klart angånde ett jobb och det verkar bli riktigt bra. Känns skönt då alla pusselbitarna faller på plats. Det bästa är att slippa pendla..!

I morgon har jag bjudit Peters föräldrar och syster med familj på "uppesittarkväll". Det blir fondue till middag. Har aldrig gjort det förr, så tips mottages tacksamt!! Man ska visst äta länge och det är det som är tanken med middagen. Det är ganska bra planerat och det som inte har planerats får bli spontant! Ser fram emot det i alla fall!

Nu ska jag och Peter dricka kaffe. Ha en bra kväll..!

Vad ska du göra kvällen innan dopparedan - slå in julklappar..?

Av Åsa - 21 december 2008 22:03

Idag har jag dragit med flickorna på byn. Emmy med feber och Maja med hosta... De skulle ha nya julkläder och jag jobbar måndag och tisdag, så när ska jag ha hunnit..? Först gick vi på Kleda och skulle ekipera Maja. Inte mycket dög till den damen. Hon hatar att prova kläder och har en bestämd åskikt om vad hon ska ha på sig. Lite skämmigt blev det ju då hon säger till expediten rakt ut vad hon tycker om kläderna som hon ger på förslag. Inget var fint nog i butiken till denna prinsessa. Hon hittade till slut en kjol som hon ville ha och en tröja som bara fanns i för liten storlek. Försökte förklara att vi inte kunde trolla och att hon var för stor för tröjan. En ilgrön jättesöt kofta och ett par ilgröna benvärmare gjorde prinsessan nöjd till sist. Men de fräna leggings som jag hittade fick jag promt lägga tillbaka. Åttahundra brände jag i den butiken (totalt alltså, med t-shirt, leggings, sockar mm), tur hon inte har shopping som intresse..!
Till Emmy var det lättare. Vi gick till Mim där två expediter servade henne. Emmy var i himmelriket, älskar ju kläder. Hon hittade en supersnygg kjol, en polo, t-shirt på den och ett par leggings. Kjolen ville jag med ha, få se om det blir så men kanske i en annan färg. Känns lite konstigt att Emmy kan handla på samma avdelning som mej. Hon börjar vara stora damen. Mammas toja blicka. (=mammas stora flicka..)
Jobbar du måndag och tisdag..?

Av Åsa - 20 december 2008 16:59

Visst är det kul att få julkort?! I år har jag däremot inte hunnit med julkort. Därför har jag valt att inte skicka till NÅN. Men vissa kan ju ge en dåligt samvete. Idag kom ett julkort med BLOMBUD! Var tvungen att lägga ut en bild på blomman. Till er vill jag säga STORT TACK! Till Er som skickar "vanliga" julkort med snigelpost. TACK! Vill även tacka för julkort vi fått via e-post. Alla värmer - men vissa sticker UT!

Vad tycker ni om julkort?

Av Åsa - 20 december 2008 16:14

Känner ni julefriden? Inte, men åk till stan så känner ni JULSTRESSEN! Var in en snabbsväng idag till stan för att köpa nån mer julklapp. Herregud! Nästan ingen parkering. Folk överallt!! Men vad annars kan man förvänta sig fyra dagar innan jul? Hämtade upp Peter på havsbadet. PA´s hade firmafest där i går och eftersom vi hade sjuka barn blev jag hemma med brudarna. När jag kom på havsbadet möttes jag av en lätt sliten man. Han hade huvudvärk (läs bakis), men kände pliken att följa till stan. Det gick rätt bra (när vi väl fått parkera), hittade en del klappar rätt snabbt och sen hem. Nu ligger trefjärdedelar av familjen i vardagsrummet och är allmänt slitna. Jag har fortfarande fyra klappar kvar att inhandla, kanske det blir en Lulesväng i morgon..?

Är du klar med dina klappar och kan njuta av julefriden?

Av Åsa - 19 december 2008 12:43

Hemma än med sjuka barn. Ganska lugnt faktiskt. När dom är sjuka så är dom riktigt stilla. Blir kanske lite mer bråkigt när de piggnar till. Inte för att dom bråkar så mycket...

Har varit om skolan idag och fått påskrivet pappret från förskäkringskassan. Nuförtiden måste det ju skrivas på av fröken innan man får pengar, att barnet verkligen inte varit i skolan. Sen åkte jag och handlade. MARDRÖM! Bläää. Gillar det verkligen inte. Fyller kärran bara för att slippa dit igen! När jag kom på konsum fanns det knappt en parkering - och inne fanns EN kundvagn kvar, ni kan ju tänka er.

Jobbar inte folk..?

Av Åsa - 18 december 2008 11:18

När Emmy kom ned på morgonen klagade hon att hon sovit så dåligt och var inte pigg. Onda mamman som man är, sa "gå och duscha så blir det bättre." Men hon gick och tog feber istället. 38.2 Okej du har feber, gå och lägg dej. Så nu är bägge hemma. Maja hostar och Emmy är bara väldigt stilla och lugn...

Så idag blir det STÄDNING och TVÄTTA. Ikväll ska det vara fint och massor av tända ljus. Så nu ska jag vara duktig! Hörs!!


Förresten, hur är det själv? Är ni friska då?

Ovido - Quiz & Flashcards